David Guetta - Biografie


Het Begin

David Guetta is geboren en getogen in Parijs en is qua afkomst half Marokkaans en half Sefardisch. David Guetta In begin jaren 80 toen David Guetta net begon organiseerde hij feesten in de kelder van zijn ouderlijke woning. Toen Davis een jaar of 14 oud was hij al goed op weg in het DJ vak en kon hij al erg goed de verschillende platen mixen. Op deze jonge leeftijd wist David Guetta al wat hij later wilde worden, namelijk een wereldberoemde DJ.

Vroege Carriere

David Guetta ging serieus platen draaien in de nachtclubs van Parijs toen hij een jaar of 17 oud was. Toendertijd richtte Davis zich vooral op house en hip-hop muziek, mede door het feit dat deze muziekstijlen zeer populair waren en constant op de radio werden gedraaid. Deze muziekstijlen bleken daarnaast ideaal om de fijne kneepjes van het DJ vak te leren. Davis Guetta ging op een gegeven moment draaien in een gayclub van Parijs genaamd “Broad”. Hiernaast concentreerde hij zich op het draaien van housemuziek op de Franse radiozender Nova (1988 – 1990). Ook heeft hij in deze tijd, in samenwerking met de Franse rapper Sidney Duteil, een album gereleased met de naam “Nation Rap”.
In de jaren 90 werd house en vooral acid house razend populair en hier heeft David Guetta ook grote invloed op gehad in Parijs. Toen David Guetta eenmaal een beetje een naam had gemaakt begon hij ook te draaien in clubs zoals Le Central op het Champs Elyses en de Rex Club. In 1994 heeft Davis zijn eerste singel gereleased, deze single had de titel ” Up & Away”. Deze single kwam tot stand nadat David Guetta de Amerikaanse zanger Robert Owens tegen was gekomen en hem één van zijn demo’s had laten horen. Robert Owens vond het zo goed klinken dat hij aanbood om de vocals voor een plaat van David in de zingen. David GuettaUp & Away werd een klein clubhitje, maar is niet bij het grote publiek bekend. Met deze single werd Davis Guetta wel gezien als één van de Franse house pioniers van die tijd. Als artestiek manager van Le Palace, een Franse nachtclub, ging hij door met het organiseren van succesvolle dansfeesten in deze en andere clubs (1995). Een bekend dansfeest wat David Guetta organiseerde waren de “Scream” party’s in Les Bains Douches.
Als eerste Fransman in de geschiedenis heeft David Guetta feesten georganiseerds op Ibiza. Hij is hier vanaf 1996 feesten gaan organiseren, terwijl dit erg lastig was omdat in die tijd dit vooral gedaan werd door Engelse DJ’s. Gezien het feit dat David goede vrienden was met zowel Daft Punk als Cassius en deze twee artiesten in één klap beroemd werden, werd dat ineens een stuk makkelijker voor David.

Debuut album en success

De eerste hit single van David Guetta “Just a Little More Love” werd in 2001 gereleased. In ditzelfde jaar heeft David samen met Joachim Garraud, Gum Production opgericht. Bij de single “Just a Little More Love” is gebruik gemaakt van de Amerikaanse zanger Chris Willis en is uiteindelijk geproduceerd door Garraud.
Het debuut album “Just a Little More Love” werd een jaar later geïntroduceerd (2002) door Virgin Records en zijn er uiteindelijk meer dan 250000 kopieën van David zijn debuut album over de toonbank gegaan. David Guetta heeft ook zijn volgende single dit jaar geïntroduceerd. Ook “Love Don’t Let Me Go” werd uiteraard een regelrechte hit! De Amerikaanse nummer 1 dansplaat “The World is Mine” uit 2004 kwam van David’s tweede album genaamd “Guetta Blaster”. David Guetta

Pop Life

Het derde album van David Guetta “Pop Life” werd in 2007 gereleased. Dit album was in Europa, Engeland en Ierland een heel groot succes. De meest succesvolle single van dit album is “Love is Gone”. Deze single van David Guetta heeft zelfs de nummer 1 notering in de Amerikaanse Dance Chart gehaald!
David Guetta toont zijn kunsten in vele landen in zowel Europa als ver daar buiten. Op het feest dat hij samen met zijn vrouw Cathy organiseerde in de Stade de France op 5 Juli 2008 trad hij samen op met grote DJ’ s als Tiësto, Carl Cox, Martin Solveig en Joachim Garraud voor 40000 bezoekers!

One Love

Het vierde album van David Guetta “One Love” werd eerst gereleased op de iTunes winkels, een aantal dagen later kwam het album uit op CD en werd het gereleased in Europa en de Verenigde Staten.

David Guetta

Persoonlijk leven

David Guetta is getrouwd met Cathy Guetta. Hij kwma Cathy tegen in 1996 en heft samen met haar zijn eerst efeesten georganiseerd. Nu hebben ze samen twee kinderen genaamd Tim Elvis (2004) en Angie (2007). Bernard Guetta is zijn half broer en een bekende journalist.